Lär dig mer om att jobba i omsorgen!

Att arbeta i äldreomsorgen innebär att ge stöd, vård och omsorg till personer i deras vardag. Arbetsuppgifterna beror både på vilken roll du arbetar i och vilken typ av verksamhet du arbetar i. Ditt uppdrag är alltid att se till så personen du hjälper känner sig trygg och får leva sitt liv, på sitt sätt, hela livet.

Ett enkelt jobb? Det finns tyvärr inga enkla jobb i äldreomsorgen. Det kanske kan låta enkelt att servera en kopp kaffe – men varje arbetsuppgift kräver att du bygger en relation till den du hjälper. Du kommer att behöva förstå både personens sjukdom eller begränsning, och personen bakom sjukdomen. Just därför är arbete i äldreomsorgen en perfekt karriär för dig som alltid vill göra skillnad, aldrig vill sluta utvecklas.

Vill du lära dig mer om arbete i äldreomsorgen? Du hittar vår introkurs och svar på vanliga frågor i vår guide.

Ett jobb som gör skillnad

Vare sig du väljer en långsiktig karriär inom äldreomsorgen eller om du söker ett extrajobb för tillfället, ger äldreomsorgen erfarenhet för resten av livet.

När du arbetar i äldreomsorgen behövs du, varje dag. Du lär dig nya saker hela tiden och ingen dag är den andra lik. Tack vare dig kan fler personer ha en fungerande och meningsfull vardag.

En kariär för livet

Visste du att antalet personer över 80 år ökar med 50 % fram till 2030? Behoven av personal till äldreomsorgen ökar snabbt. Just nu flödar det in idéer, innovationer och nya satsningar i sektorn. För dig som satsar nu finns stora möjligheter till karriär i sektorn. Ta chansen!

En trygg start på ett livslångt äventyr

När du blivit anställd får du tillgång till vår digitala akademi Uppdrag livet. Här finns bland annat ett introduktionsprogram som hjälper dig som att navigera dig i yrket. Du får praktiska tips hur du kan agera i vanliga situationer och hur du kan utföra olika arbetsuppgifter. Dessutom har du möjlighet att delta i videoledd handledning.

Vill du stärka dina kunskaper redan nu? Gå vår kostnadsfria introduktionskurs! När du genomfört kursen får du ett värdefullt intyg att bifoga i din ansökan.

Några som fått jobb via oss

Lovisa Pålsson

"Det roligaste med mitt jobb är att hjälpa folk med sånt dom inte klarar av själv och sedan få se deras tacksamhet och leende. Att få höra deras historier från när dom var i min ålder, eller bus dom gjorde när dom var små, sånt kan jag lyssna på i timmar"

Lovisa Pålsson

Hemtjänsten Östersund

Emma Svidén

"Jobbet är både utmanande och utvecklande men också härligt och häftigt! Det är så fint när man känner att man lyckas förgylla någons dag lite extra. Jag är förvånad över hur mycket jag faktiskt utvecklats som person av arbetet. Alla borde ha erfarenheten från att ha jobbat i äldreomsorgen"

Emma Svidén

Hemtjänsten Tyresö

Jack Lindqvist

"Min sociala kompetens har blivit bättre. Jag känner mig tryggare i mig själv. När jag söker nya jobb, när jag tar kontakt med människor. Mina sociala färdigheter känns bättre, jag känner mig mer villig att öppna upp"

Jack Lindqvist

Äldreboende Östersund

Genom att klicka på "Det är okej!" tillåter du till lagring av cookies på din enhet för att förbättra navigeringen på webbplatsen, analysera webbplatsens användning och bistå i vårt marknadsföringsarbete.privacy policy.